9 Nisan 2019 Salı

Rope'a Sorduk - Objektif Röportajlar #1

rope, röportaj, rope röportaj, rap, objektif röportajlar


1- Öncelikle teşekkür ederiz röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için. Rope kimdir biraz kendinizden bahseder misiniz ?

Rope; Hayalleri olan ve gerçekten istediği bir şey varsa onu kazanmak için elinden geleni ardına koymayan biri diyebilirim. Memleketim Isparta lakin Ankara'da yaşıyorum, 07.11.1995 doğumluyum yani 24 yaşındayım.

2- Rap müzikle tanışmanız nasıl oldu ve rap yapmaya nasıl başladınız ?

İlkokul sıralarındayken grafiti yapmaya çalışan bir çocuktum tabii bunda arkadaş çevremin de katkısı var hepimizin bu şekilde uğraşları vardı; freestyle atmaya çalışan, şiir yazan vb. Hepsinden bir şeyler almıştım fakat kendime ait bir stüdyom yoktu ya da kayıt alabilme imkanı şu an ki kadar gelişmiş değildi. Uzunca süre kendi içimde yazdım daha sonra liseye geçtiğimde taşınma durumunda kaldık. Sanırım orada da biraz şanslıydım çünkü taşındığım mahallede ki tanıştığım arkadaş çevrem de rap müzikle uğraşıyordu, hep beraber bir stüdyo kurduk AfterLife adında ve birlikte 3 sene kadar yaptık. Fakat şimdi hepsi bıraktılar veya okullarına devam ediyorlar, bir ben kaldım o gruptan işte hikaye bu şekilde başladı :)

3- Rap müziğe yoğun bir ilgi var, yeni başlamak isteyen arkadaşlar tavsiyeleriniz nelerdir ?

Sabır ve emek gerektiren bir süreç bu, anlık bir hevesle yapılması zor. Eğer gerçekten yapmak isteyen birisi var ise sürekli söz yazarak liriklerini ve kafiyelerini geliştirsin ve en önemlisi kayıt alma programlarını çok iyi öğrensin çünkü uzun bir süre kimse gel mix-masteringini, alt yapını ben halledeyim demeyecek :)

4- Önceden Febris mahlasını kullanıyordunuz. Neden Rope ?

Mahlas değiştirme planı epeydir kafamda vardı, üstüne Febris mahlasını kullanan bir arkadaşın daha olduğunu öğrenince daha fazla beklemek istemeyip bir geçiş yaptım. Böylesi benim için daha iyi oldu.

5- Dinlerken bunu gerçekten güzel yapmışım dediğiniz özel bir parçanız var mı ?

'Hala Aynı Bankta' gerçekten özel bir şarkı, hem anlattıklarım hem de bana hissettirdiği şey diğerlerinden çok başka. Hatta yeni bir duygusal şarkı kaydettiğim de kulağına güvendiğim dostlarıma atıp, yorum alırken 'Hala Aynı Bankta' ile aynı tadı verdi mi diye sorarım :)

6- Beğendiğiniz ya da beraber çalışmak isterdim dediğiniz birileri var mı ?

 Küçük yaşlardan beri şarkı yapmak istediğim 5 isim var kafamda biri ile 3 tane proje kaydettik ikincisi ile de yakın şu an hazırlıyoruz. Diğer üçü ile henüz denk gelemedim ama hepsiyle çalışma imkanı yakaladığımda isimleriyle birlikte hayalimi gerçekleştirdim diye bir paylaşımda bulunacağım şimdilik kim oldukları sır olsun :)

7- Trap, mumble ve auto-tune hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Trap soundlar popüler olmadan bir kaç şarkı yapmıştım seviyorum o şekilde işler yapmayı ama autotune'u yakıştırmıyordum, ön yargım vardı sanırım fakar şu günlerde aştım gayet güzel bir ikili. Yayınlanlamasam da 10'dan fazla autotune'lu şarkı yapmışımdır. Mumble'a gelecek olursak pek sevdiğim söylenemez çünkü bu kültürü boombap alt yapılarda sevmiş biriyim bu yüzden orada yapılan şey bana geçmiyor ama yapana saygım var.

8- Gündemde ki dissleşmeler hakkında ne düşünüyorsunuz ? Söylemek istediğiniz bir şey var mı ?

Sıkı olan dissleri seviyorum. Twitter'dan bir kaç cümlelik laf dalaşı yerine liriklerin konuşması her zaman daha etkili.
.
9- İlginç bir konser ya da stüdyo anınız var mı ?

Yaşadığım ilginç olaylardan biri 'Zaman' isimli şarkımı yapıyorken stüdyo da ki bilgisayarın sürekli bozulmasıydı. Programı açıp alt yapıyı koyuyoruz arkadaşım kayda bastığında bilgisayar kendini yeniden başlatıyor, bu 4 kez tekrarlandı 5. kez denemedik. Başka bir işle uğraştık, 2 3 gün sonra tekrar gittim ve yine aynı olay. Bu boşlukta başka kayıtlar alındı sistemde bir problem yok ama o şarkıyı bir türlü alamadık garipti. Aylar sonra bir arkadaşımın stüdyosunda tamamlamıştım şarkıyı :)

10- Rap dinleyicisine bir şey söylemek ister misiniz ? 

Takım tutar gibi mc tutmanın hiç bir anlamı yok, fan boy olmasınlar çünkü biz birlikteyken daha güçlüyüz. Söyleyeceklerim bu kadar :)

11- İsmini gizli tutmak isteyen bir arkadaşımızın sorusu: Enes Alper'e gönderme de bulunduğunuz doğru mu ? 

Enes ile aramda hiç bir problem yok, kendisini ve işlerini severim. Bu tür muhabbetlerin üstüne 2 kez konuştuk onunla. Açtığımız canlı yayınlarda bizi takip eden insanlar söylemediğimiz şeyleri söylemişiz gibi yayınlarda yazıyorlar veya iyi diyorsak kötü dedi diye iletiyorlar olay bundan ibaret.

Kendisine çok teşekkür ediyorum tekrardan, bizi kırmayıp röportaj yaptığı için. Rope gibi beğendiğim bir rapçiyle röportaj yapmış olmak keyifliydi, umarım sizde keyifle okumuşsunuzdur. Aşağıda ki linklerden youtube kanalına ve sosyal medya hesaplarına ulaşabilirsiniz. Kendisine başarılar diliyorum.

Youtube: Rope Music
İnstagram: Onur Doğan
Facebook: Rope Music
Twitter: RopeDerler 

Röportajın orjinalliğinden şüphe duymamanız adına bu görseli bırakıyorum.



Önceki Yazı
Sonraki Yazı

0 Yorum(lar):