1 Mayıs 2019 Çarşamba

Massaka Diablo Olayı Kurgu Mu ?

massaka diablo, çatışma, diss,


Rap gündemini takip edenler bilir ikili arasında bir dissleşme ardından bir silahlı çatışma haberi almıştık. Haliyle olaylar büyük ses getirmiş ve gözler ikiliye dönmüştü. Bugün açığa çıkan bir şey 'Massaka ve Diablo olayı kurgu mu ?' sorusunu akıllara getirdi.

Massaka'nın Alman mafyası, Diablo'nun da Hollanda mafyası olduğu iddiaları her zaman vardı. Gerçekliği hakkında kesin bir bilgim olmadığı için doğrulayamıyorum ama herkes bu şekilde tanıyor onları.

Peki Massaka ve Diablo olayı yalanmış dedirten ne oldu bugün ? Massaka mafya mıdır ? Diablo mafya mıdır ?

Mafya olup olmadıkları konusunda net bir şey söyleyemesem de, hiç bir mafya vurduğu adamı internet üzerinden reklam yapmaz diye düşünüyorum. Ülkemizde rapçilerin ne sebeplerle cezaevine alındığını hepimiz biliyoruz. Kaldı ki yabancı bir ülke de, yabancı bir vatandaş. Hiç bir devlet buna izin vermez.

Gelelim asıl konumuza.

Bugün ortaya çıkan bir haber, Diablo'nun Ölüme atak şarkısının söz yazarının Murat İlhan olduğunu gösterdi. Peki Murat İlhan kimdir ? Hemen cevaplayalım Massaka'nın ta kendisidir. Yani Diablo'nun, Massaka'ya attığı dissin söz yazarı, Massaka. Garip bir olay.

massaka, diablo, ölüme atak

Apaçık bir şekilde olayların kurgu olduğu, sadece prim için yapıldığı çok belli. Güzel de bir reklam çalışması oldu taraflar için. 

Peki neden böyle bir reklam çalışmasına ihtiyaç duyuldu ? Cevabı çok basit: dinleyiciler. Yani biz. Rap müzikte kalemlerin ve kafiyelerin savaşmasını değil de tarafların çatışmasını her zaman daha dikkatle takip etmişizdir. 

Kısacası kültürün içinden ya da dışından farketmiyor, olayları genellemek gerekirse, böyle şeylere prim verirsek, her alanda üzerimize çok oyunlar oynanır. Böyle şeylere prim vermemek adına bugüne kadar haberlerini yapmadım. 

Yapılan sanatı takip edelim arkadaşlar, yoksa bu olayların prim yaptığını düşünenler tarafından daha çok Tupac, daha çok Biggie kurban edilir. Bu da kültürü lekelemekten başka hiç bir şeye yaramaz. 

Son olarak Diablo'nun savunmasına da yazımızda yer verelim.

Diablo'nun bu konu hakkında ki savunması, şarkıdan gelir elde etmemek, paranın karşı tarafa yatması. Ama söz yazarı olarak ismini yazmanın direkt olarak gelirin karşı tarafa geçmesini sağlayacak bir unsur olduğunu düşünmüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz konuyla alakalı ? 

Diğer çok ilginç bir iddia ise Diablo diye birinin olmadığı, Massaka'nın kendi kendine oyun yaptığı arkadaşlar. Ses analizi öyle gösteriyor. Linke tıklayarak instagram üzerinden videoyu kendinizde izleyebilirsiniz.
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

11 yorum :

  1. Merhaba, rap müziği biliyorum ama yaşım (61) itibarıyla pek tercih etmediğim bir müzik türü dersem darılmayın bana:))))değişik bir müzik konuşur gibi, bu olayı ise hiç duymamıştım demek böyle şeyler de oluyor. Ben de Sinatra'yı ve eski film müziklerini filan çok severim, oldies melodileri çok severim. Sevgiyle kalın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabiki herkesin zevki farklı olabilir, ön yargılarımız olmasın yeterli bizim için :)

      Sil
  2. hımm mafya falan diyince abd,deki zenci rapçilerin silahlı çarpışmaları aklıma geldi,haberlerde falan çıkmıştı..sanmıyosam bu şekilde rapçı gurplaşmalar,çeteleşmeler var abd,de..eskiden olsaydı mc hammer falan dinlerdim ama şimdi pek fazla dinlemiyom açıkçası,kulağa hoş gelenler denk gelirse o da belki..elinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolun güzel yorumunuz için :) evet Abd'de geçenlerde de bir rapçi öldürüldü maalesef hala devam ediyor böyle olaylar.. Türkiye'de geçenlerde bir Khontkar bıçaklandı onun harici şu an da para kazanmayı başladı herkes sakin :)

      Sil
  3. Keşfet yazısında Deeptone da gördüm seni çok güzel bir blogun var :)

    YanıtlaSil
  4. Çok ilginç ya biz dosyalarla uğraşırken büroda neler neler yaşanıyor. Çok teşekkürler güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bu aralar bizde şaşırıyoruz olaylara :)

      Sil
  5. almanya ve hollandada mafya var mı yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhakkak vardır ama bu olayların tiyatro olduğu çıktı ortaya :) haber yapan herkes tehtid ediliyor bakalım neler görücez daha :)

      Sil
  6. Vay be, geleceği gördün..

    YanıtlaSil